Nostalgi Macken
 
Kllicka för en större bild
Nostalgi mack från 1950-talet
Den nu återuppförda bensinmacken i Långshyttan var ursprungligen en Shell mack i mitten av 1950 fram till ca 1960 och byggdes ursprungligen på en tomt utmed Klostergatan i området vid Solängen. Där såldes bensin, diesel, lysfotogen, oljor samt tillbehör som tändstift, fläktremmar mm. Under några år in på 60 talet blev så macken i stället en blomsterkiosk. Därefter flyttades bygnaden till Ostbo för att fungera som sommarstuga varefter den nu i år återförts till Långshyttan mellan Bengtsgården och mulltimmerhyttan. Återuppbyggnad och renovering av macken har skett genom ideellt arbete och många ortsbor har skänkt diverse saker som var tidstypiska och såldes eller brukades på en mack vid den tiden. Nostalgi macken ska i fortsättningen visa historik över de olika bensinmackar som genom åren funnits i Långshyttan utan bindning till något speciellt bensinmärke. Här ska visas allt som rör en dåtida macks verksamhet. Visning och annan info kan fås via Långshyttans Brukshistoriska förening.
Kontaktperson Kurt Östlund mobil tel. 073-1804834

Följ Nostalgimacken på Facebook: https://www.facebook.com/NostalgimackenLangshyttan
 
© Fotograf Björn Ros
Hej Långstabor!
Vi har nu fått vår nostalgi mack på plats och efterlyser diverse nostalgi saker som förr fanns på en bensinmack. Det kan vara skyltar, oljeburkar, reklam affischer, broschyrer, verktyg eller annat som såldes eller brukades på bensinmackarna.
Har du något i ditt garage som du vill skänka och hjälpa oss bygga upp en permanent utställning i Långshyttans nostalgimack så är du välkommen att ringa till Kurt Östlund mobil 073-180 48 34
Denna sida är senast uppdaterad 2012-07-09