Det finns inget bättre sätt att knyta band med familjen än att dela i roliga aktiviteter tillsammans. I Stockholm finns det ett stort utbud av roliga aktiviteter att göra på stadens nöjes- och sportcenter. Det finns också många spännande museer att utforska samt friluftsaktiviteter i naturen.

Stockholm är en stad som har många olika aktiviteter för hela familjen. Du kan hitta allt från spännande nöjescenter, sportcenter, museum och friluftsaktiviteter. Här är några av de mest roliga aktiviteterna du kan prova på:

Tolv nöjescenter

Vill du ha en rolig heldag med familj och vänner kan vi rekommendera att göra ett besök på Tolv i Stockholm. Det är ett nöjescenter som ligger i närheten av Globen i O’Leary’s Sports Bar. Här kan du spela klassiska arkadspel, visa upp dina färdigheter på bowlingbanan, utmana dina vänner på shuffleboard, biljard, dart, minigolf eller 5-kamp. Man kan också boka tid för att prova på drejning och skapa en unik keramik kreation. Om du tycker om att sjunga kan du boka en karaokekväll på fredagar och lördagar. Du kan också ta något att äta på O’Leary’s Sports Bar. De serverar läckra rätter som pizzor, hamburgare och biffmackor om du är hungrig efter all aktivitet.

Gröna Lund

Gröna Lund är en av Stockholms mest kända nöjesparker och har varit en traditionell destination för familjer och nöjesälskare i över 130 år. Parken ligger på Djurgården, en av Stockholms vackraste öar, och erbjuder en mängd spännande attraktioner för alla åldrar. Några av de mest populära attraktionerna är Monster, Jetline, Kvasten. Om man inte vill åka några attraktioner kan man tävla i 5-kamp. Men Gröna Lund är inte bara en nöjespark för sommaren. På Halloween, när nattmörkret faller över Stockholm, förvandlas Gröna Lund till en ryslig men mysig men läskig oas med läskiga dekorationer, spökhus och personal som klär ut sig till zombies, häxor, clowner.

JumpYard trampolinpark

JumpYard i Stockholm är en häftig trampolinpark med ett stort utbud av trampoliner. Här kan du hoppa, studsa, göra tricks och ha kul tillsammans med vänner och familj. Parken är lämplig för alla åldrar och du behöver inte vara en expert på trampoliner för att ha kul. JumpYard har också en sektion med ninja warrior-inspirerade hinder, där du kan testa din styrka och balans. Om du har lite extra energi kan du också prova på ett game of dodgeball med vännerna. Det finns också ett kafé med en snack- och dryckesmeny där du kan njuta av något gott medan du tar en paus från hoppandet.

Laserdome & paintball

Om du är ute efter en adrenalinfylld upplevelse kan Laserdome eller Paintball vara en perfekt aktivitet. Båda aktiviteterna finns på ett flertal ställen i Stockholms innerstad och även i Farsta samt Hägersten. Paintball kan man välja att spela på både inomhusbanor och utomhusbanor i olika miljöer.

Klätterhallar

Är du ute efter äventyr kan vi rekommendera klättring. Oavsett om du är en erfaren klättrare eller en nybörjare, finns det många fantastiska platser för klättring i Stockholm. Några av de mest populära klätterhallarna är Karbin klätterhall i Västberga, Bouldering i Slakthusområdet (Globen), Klätterverket i Sickla, Klättercentret på Hamngatan i Gallerian.

Äventyrsbanan i Älta & Hammarbybacken

Letar du efter en fysisk utmanande aktivitet där du samtidigt kan njuta av naturen och frisk luft är Höghöjdsbanan i Nackareservatet perfekt. Det finns även en klätterpark i Hammarbybacken. Det är en kul och utmanande upplevelse för besökare i alla åldrar. Banan består av en serie hinder, som varierar i svårighetsgrad och syfte. Några av hindren inkluderar broar, stegar, hängbroar och repstänger. Alla hindren är säkra och väl underhållna, och det finns också personal på plats för att hjälpa besökare som behöver det. Äventyrsbanan är en unik upplevelse för besökare som vill utmana sig själva och ha kul samtidigt. Det är en möjlighet att öka sin självsäkerhet, styrka och balans. Samtidigt lär man sig mer om sin kropp och dess begränsningar. Äventyrsbanan är också ett utmärkt sätt att samarbeta med familj och vänner, eftersom man ibland måste hjälpa varandra med att klara hindren. Äventyrsbanan är en viktig del av Nackareservatet och är en av de mest populära aktiviteterna för besökare. Det är en möjlighet att upptäcka och uppskatta naturen på ett annorlunda och spännande sätt. Äventyrsbanan är en upplevelse som besökare sent kommer att glömma. Så om du är på jakt efter ett äventyr, bör du definitivt besöka äventyrsbanan i Nackareservatet. Det kommer att bli en upplevelse som du sent kommer att glömma. Det finns även en klätterpark i Hammarbybacken.

Friluftsaktiviteter

Stockholm har också många vackra naturreservat och en skärgård med många friluftsområden där du kan utforska naturen och ha roligt med familjen. Du kan prova på cykling, promenader, kanotpaddling, fisketurer och mycket mer. Det finns många roliga aktiviteter för hela familjen i Stockholm, oavsett vad du är intresserad av.

Escape Room

En annan rolig och spännande aktivitet för familjen är escape rooms, som passar både vuxna och barn. Det hela går ut på att man utforskar ett rum och löser pussel, gåtor samt ledtrådar för att ta sig ut från ett rum inom en viss tidsram. Det finns flera olika anläggningar med Escape rooms och de har också olika teman på rummen. Om man gör denna aktivitet med familjen och yngre barn rekommenderar vi Exit games med temat Sherlock som ligger på Gästrikegatan 17 i Stockholm. Ett annat populärt ställe är Fox in the box som ligger i centrala Stockholm på Sveavägen 14. De har också ett café där man kan spela brädspel, äta en god matbit och något läskande att dricka.

Museum

Stockholm har många fantastiska museer som tillgodoser en mängd intressen och kunskapsbehov och vi har valt ut några favoriter som vi vill rekommendera.

Skansen är en djurpark och friluftsmuseum som ligger på Kungliga Djurgården i Stockholm. Här kan man titta på olika djurarter och besöka gamla gårdar som visar upp traditionella hantverk från förr i tiden. Om det är vackert väder kan man ta med sig en filt och ha picknick.

Skansen akvariet är ett hus i tropisk miljö hur som ligger inne på Skansens område och erbjuder en spännande upplevelse för hela familjen. Här kan du kan se en mängd marina djur som Lemurer, apor, ormar, spindlar, ödlor, sköldpaddor, krokodiler och vattenväxter. Något som är bra att veta innan besöket är att de har en separat entréavgift. Men vi tycker i alla fall att det var så roligt att besöka akvariet och helt klart värt att besöka även om det kostar en slant.

Baltic Sea Science Center är ett akvarium som också ligger inne på Skansenområdet. Det är en plats där besökare kan lära sig om havsmiljön och dess känsliga ekosystem. Du kan se växt- och djurliv från Östersjön samt ta del av intressanta utställningar om havsforskning och hållbarhet.

Fjärilshuset Haga Ocean i Hagaparken är ett annat fascinerande museum som bjuder på en fantastisk tropisk miljö där man kan skåda en mängd fjärilsarter som flyger omkring fritt. Man kan också kika på grodor, papegojor och andra djur. Det finns också en stor tank där man kan titta på hajar och andra exotiska fiskar.

Tekniska museet är en plats där du kan upptäcka teknikhistorien och lära dig om framstegen inom teknik och vetenskap. Det brukar finnas olika utställningar och på loven brukar det arrangera kurser i programmering.

Junibacken riktar sig till mindre barn och föräldrar. Här kan man uppleva olika sagovärldar inspirerade från Astrid Lindgrens böcker. Ta del av olika interaktiva utställningar och aktiviteter och ta en tur med det berömda sagotåget.

Hotell för barnfamiljen

Om man är på besök i Stockholm och letar efter ett familjevänligt hotell kan vi rekommendera Scandic Ariadne på Gärdet. Det är ett av hotellkedjans mest lekfulla hotell. Hotellet har barnvänliga rätter, lekrum, tv med barnprogram, kritor och pyssel. På olika lov brukar det även anordnas tipspromenader och frågetävlingar. Det finns också tonårsrum. Hotellet är också hund vänligt.