Stockholm är en vacker och livfull stad med en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Det finns många sätt att upptäcka stadens historia, men en av det bästa sättet är att göra en historisk stadsvandring där du kan lära dig om den rika kulturhistorien och se hur stadsdelen har förändrats genom åren.

Stockholms innerstad består av stadsdelarna Gamla stan, Södermalm, Norrmalm och Östermalm och det finns många historiska platser och händelser i staden. Om man vill utforska staden och lära sig mer om dess historia kan man boka en guidad stadsvandring.

Gamla stan

Gamla Stan är den äldsta delen av Stockholm och det är här staden började växa fram. Här kan man vandra omkring på mysiga kullerstensgator bland vackra gränder och skåda färgstarka byggnader från 1600- och 1700-talet, besöka Stortorget och den gamla medeltida Storkyrkan från 1200-talet samt besöka Kungliga slottet och uppleva historiens vingslag.

Södermalm

Södermalm är en av Stockholms mest trendiga områden och har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. I denna del av staden kan du besöka platserna Slussen, Hornstull, Mosebacke Torg, Sofia kyrka, Götgatan, Monteliusvägen där du kan njuta av den unika arkitekturen och kulturen.

Vasastan

Vasastan är en av Stockholms mest eleganta stadsdelar med vackra byggnader och parker. Här kan du vandra runt och uppleva det rika historiska arvet från dåtidens rika familjer och affärsmän. Platser du kan möta kan vara Vanadislunden, Vasaparken, Rådmansgatan och Odenplan.

Östermalm

Östermalm är en av de mest exklusiva stadsdelarna i Stockholm, känd för sina lyxiga butiker och restauranger. Platser som du inte vill missa är Stureplan, Strandvägen och Kungsträdgården, där de kan uppleva den livliga och eleganta atmosfären och lära dig om den rika historien från den svenska överklassen under 1800- och 1900-talet.

Långholmen

Långholmen har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Det är en av de mest intressanta öarna i Stockholm, en grön oas mitt i staden. På en historisk stadsvandring här kan du upptäcka den vackra naturmiljön, lära dig om den rika historien bakom ön och se de gamla fängelsebyggnaderna som har omvandlats till hotell och restauranger.