Det är en oförglömlig upplevelse att se och höra ett band som spelar live musik. Det finns en mängd olika konserter och musikframträdanden att välja bland på barer och klubbar i Stockholm. I detta inlägg ger vi tips på var du kan hitta din favorit live musik inom olika musikstilar, inklusive jazz, blues, rock, pop, folkmusik, DJ-spelningar och klassisk musik.

Fasching

Fasching är en av de ledande jazzklubbarna i Stockholm som ligger på Kungsgatan 63. Klubben har varit en framgångsrik och välkänd institution i många år, med ett varierat utbud av både musiker och DJs. Atmosfären på Fasching är alltid avslappnad och trivsam, och om du älskar jazz, är detta definitivt stället för dig. Fasching satsar även på andra musikgenrer som pop, rock och folkmusik. Efter spelningen är det också möjligt att mingla och umgås med musikerna. Fasching är ett måste om du är ett fan av livemusik i Stockholm.

Scalateatern

Scalateatern belägen på Wallingatan 32 i Stockholm är främst känd för sitt breda utbud av jazz, blues och musik från hela världsmusik. Denna teater har skapat ett rykte för att erbjuda en unik kombination av musikstilar som tilltalar en bred publik.

Södra Teatern

Södra Teatern och Kägelbanan som ligger vid Mosebacke torg är en plats som styrs av Stockholm Live och erbjuder en mängd olika konserter. De har ett brett utbud av musikstilar, inklusive rock, indie och jazzband samt spelningar av DJs. Det är en idealisk plats för musikälskare som söker en varierad upplevelse.

Berns

Berns ligger Östermalm i Stockholm är en populär nattklubb som spelar livemusik. Den har en scen som erbjuder ett brett utbud av artister och en kapacitet på 850 gäster varje kväll, med en utomhusscen och två våningar inomhus. Oavsett om man är ett fan av pop, rock, jazz eller blues, finns det något för alla på Berns. För de som vill ha en mer exklusiv upplevelse, erbjuder klubben möjligheten att boka ett bord med VIP-bås.

Debaser

Debaser är en rockklubb som har bytt lokaler genom åren, men sedan 2019 finns de på Hornstulls strand. Klubben är ganska liten men erbjuder en mängd underhållning, med både spelningar och DJ:s som håller dig igång under natten och in på de tidiga morgontimmarna.

Klubb Underjorden

Klubb Underjorden är en unik pop-upp klubb belägen i Stockholms innerstad, dolt under jorden. Här kan du uppleva musik av artister från hela världen i en härlig atmosfär. Klubb Underjorden har också ett imponerande sortiment av öl, allt från lokala svenska bryggerier till internationella favoriter. Du kan besöka klubben nästan varje kväll under veckan och den håller öppet till 1 eller 2 på natten. Detta är en perfekt plats för den som älskar att utforska nya saker och uppleva livemusik.

Nalen

Nalen är en plats för musik i hjärtat av Stockholm, belägen på Regeringsgatan. Här får publiken uppleva både kända svenska och internationella artister. Nalen är en vacker byggnad från år 1888 och har en charmig och intim stämning, trots sin storlek.

Cirkus Arena & Restaurang

Cirkus Arena & Restaurang på Djurgården är en unik plats där du kan uppleva både musikalisk underhållning och konserter. Här får du chansen att se både konserter och musikalshower på ett och samma ställe, och detta gör verkligen besöket till en oförglömlig upplevelse.

Gröna Lund

Gröna Lund är en nöjespark som ligger på Djurgården i Stockholm där man har möjlighet att uppleva både svenska och internationella artister. Det är en unik möjlighet för besökare att uppleva en spännande musikupplevelse och se några av de bästa artisterna inom olika genrer.

Stockholms Konserthus

Stockholms Konserthus vid Hötorget är ett nav för många klassiska och jazzkonserter. Lokalen är känd för sin fantastiska akustik och rymliga scen, vilket gör den till ett populärt val för både musiker och musikälskare. Med sin rika historia och eleganta arkitektur är Stockholms Konserthus ett måste för alla som är intresserade av musik. Oavsett om du är ett fan av klassisk musik eller jazz, kommer du garanterat att hitta en föreställning som kommer att fängsla och inspirera dig. Så varför inte besöka Stockholms konserthus och uppleva musikens magi på egen hand.

Berwaldhallen

Berwaldhallen på Östermalm i Stockholm är en modern konsertlokal med en förträfflig akustik och ett perfekt ställe för musikälskare som tycker om klassisk musik.

Kaijas Musiksalong

Kaijas Musiksalong är en charmig liten musikbar som ligger på Storgatan 44 i Stockholm. Här erbjuds en avslappnad atmosfär med en mysig inredning och en livlig bar som lockar till sig musikälskare från hela staden. Baren har ett varierat utbud av musik, allt från jazz till hip hop. Namnet på baren kommer ifrån tidigare familjemedlem Farmor Kaija.

Stampen

Stampen i Gamla stan är en mysig pub och restaurang som erbjuder en mängd av levande musikuppträdanden, främst med inriktning på Soul och Jazz.

Musikaliska Kvarteret

Musikaliska Kvarteret är en musikalisk destination som ligger på Nybrokajen 11 och är framför allt inriktad på jazz. Som en konserthall är det en plats för musikälskare att njuta av enastående jazzkonserter och uppleva den unika atmosfären som endast musik kan skapa. Med sin centrala lokalisering och dedikation till jazz har Musikaliska Kvarteret blivit en viktig del av den musikaliska scenen i staden.

Glenn Miller Café

Glenn Miller Café, beläget på adressen Brunnsgatan 21A, är ett litet ställe där du kan njuta av jazzmusik. De spelar traditionella jazznummer och erbjuder en avslappnad och stilfull atmosfär för musikälskare. Så om du är på jakt efter en kväll fylld med riktig jazz, så är Glenn Miller Café det perfekta stället att besöka.

Twang

Twang, beläget på Katarina Bangata 25, har som huvudsaklig genre Jazz.

Bluesbaren

Bluesbaren är en musikbar som finns på Hornsgatan 55. Denna plats har blivit känd för sina bluesmusik-sessioner och attraktiva musikaliska framträdanden. Med en unik atmosfär och en mycket god musik, är det ingen överraskning att Bluesbaren är ett mycket eftertraktat ställe för musikälskare. Här kan du uppleva riktig blueskultur och ta del av den äkta musiken som denna genre erbjuder. Så om du letar efter en nattklubb med god musik och en avslappnad miljö, är Bluesbaren definitivt ett ställe du bör besöka.

Arenor

I Stockholm finns det ett antal stora musikarenor där man kan se konserter med världsberömda artister som Celine Dion, Beyonce, Peter Gabriel, Madonna, Håkan Hellström och First Aid Kit. De arenor som erbjuder dessa fantastiska upplevelser är Globen, Avicii Arena, Tele2 Arena, Friends Arena, Hovet, Annexet och Stockholms Stadion. Var och en av dessa arenor har sin egen unika känsla och atmosfär, men alla har ett gemensamt mål – att erbjuda en oförglömlig musikupplevelse till besökarna.